Appartementen Parkweg in Zwolle krijgen gestalte

geplaatst in: Projecten: Parkweg Zwolle | 0

De werkzaamheden aan de Parkweg in Zwolle vorderen gestaag! Met name de tweede en eerste verdieping krijgen al het karakter waar het uiteindelijk met de vijf appartementen naar toe gaat. Het pand is volledig teruggestript van de kantoorfunctie uit het verleden tot aan het werkelijke karakter van het gebouw. Zo zijn er verlaagde plafonds verwijderd en is de kapconstructie is op de tweede verdieping weer volledig in het zicht gebracht. Op deze manier komt de oude allure weer langzaam terug, een erg prettige basis voor de vijf appartementen die op deze plek worden gerealiseerd.

Grenzend aan het uiterste zuidpunt van park Eekhout in Zwolle staat dit prachtige pand, gebouwd aan het begin van de vorige eeuw. Het pand met typische ’30 kwaliteiten verkeert aan de buitenzijde voor een groot deel in goede conditie. Echter aan de binnenzijde is het pand de afgelopen decennia gebruikt als kantoor waarbij er weinig van de oude allure in stand is gebleven. De toekomstige eigenaren willen het pand opsplitsen in kleinere wooneenheden zodat mensen met ‘roots’ in deze buurt een plek kunnen krijgen. Dit gaat om situaties met een eenvoudige aangepaste woonwens. Denk hierbij aan een zoon/dochter met een minimale beperking of een oudere die in deze buurt woonachtig is geweest maar door familieomstandigheden genoodzaakt is kleiner te gaan wonen. Daarbij wordt de schrale terreininrichting opgewaardeerd naar een volwaardige tuin zodat er een prettige woonkwaliteit ontstaat voor dit hoekpand.

Laat een reactie achter