En weer een stukje verder!

VANDERSALM-aim heeft twee nieuwbouwwoningen ontworpen op het landgoed ’t Nijenhuis nabij Heino. Het plaatsen van de de houtconstructie en dakopbouw namen slechts een week in beslag. Het grootste deel van de indeling zijn nu opgetrokken, evenals de buitenwanden van de woningen. De contouren van de beide ‘schuren’ laten  nu voor het eerst de uiteindelijke hoofdvorm zien. Volgende week worden de kozijnen geplaatst en wordt er gestart met de gefelste dakbekleding. Uiteindelijk worden de buitenwanden boven de stenen plinten voorzien van Variwood channel siding. De beide woningen zijn volledig op deze plankenmaat uitgewerkt, zodat straks alle gevelopeningen in deze maatvoering worden opgenomen. Zo hoeven er nooit planken over de lengte te worden ingezaagd en blijft de plank altijd een ‘heel’ element.

Deze woningen zijn een onderdeel van een nieuwe erfinrichting voor dit boerenerf. In het kader van ‘rood voor rood’ zijn in het verleden een groot aantal schuren gesloopt waardoor er mogelijkheden ontstonden voor het toevoegen van twee woningen op deze locatie. Beide eenheden zijn ontworpen vanuit sobere lokale schuurtypologieën en vormen samen met het hoofdgebouw de omsluiting van het collectieve nieuwe erf. Beide woningen liggen gedeeltelijk verdiept aangelegd in de oplopende essenstructuur. De buitenruimte krijgt zo een helder kader waarachter het landschap ongerept blijft doorlopen. De hoofdvormen hebben een donker kleurenpallet waarbij gevelopeningen zijn opgenomen tussen de opgaande houten gevelbekleding. De twee inpandige woningbrede veranda’s maken het omringende landschap voor het wonen op deze locatie optimaal beleefbaar. (naar project)

Een Antwoord

  1. Skitterent wordt het Bart, ik kom voor de bouwvak sowieso even langs op de bouwplaats. Hartelijke groet, dNis

Laat een reactie achter