Interieur eerste schuurwoning landgoed ’t Rozendael – ’t Nijenhuis opgeleverd!

VANDERSALM-aim heeft twee nieuwbouwwoningen ontworpen op het landgoed ’t Rozendael – ’t Nijenhuis nabij Heino. En vandaag was het zo ver; het interieur van de eerste woning is opgeleverd! De woning is opgetrokken vanuit een houten hoofd-draagstructuur waarbij de maatvoering van de constructie op zichtbare wijze het ‘frame’ heeft gevormd voor de indeling van de woning. Dit maakt dat iedere ruimte zijn verhoudingen ontleent aan een strak en symmetrisch maatsysteem. Er is een royale leefruimte op het zuidwesten georiënteerd die plek biedt aan de woonkamer en keuken van de woning. Aan de binnenerfzijde is het uitzicht middels houten lamellen straks juist ingetogen en heeft een meer privaat karakter. De weggedetaileerde kamerhoge schuifpuien bieden een ongelimiteerd zicht op het omliggende landgoed. Daarbij voegt dit vrije uitzicht de ommuurde tuin als buitenkamer bij het interieur. Aan de zuidzijde is een inpandige veranda opgenomen zodat er een groot deel van het jaar buiten gezeten kan worden.

Het interieur is ontworpen als een maatpak voor de gelamineerde houtconstructie; alle hoeken, aansluitingen en bouwkundige oplossingen zijn uitgewerkt en vertaald naar een heldere en consequente vormentaal. De vide in het hart van de woning schept een verbinding tussen de twee woonlagen met een lange boekenkast als maatwerk balustrade. Vanuit iedere ruimte in huis zijn er zichtlijnen die de verschillende ruimtes met elkaar verbinden, de taatsdeuren die als ‘wand’ open kunnen staan versterken dit karakter. Bij het bordes van de trap bevindt zich tevens een vide boven de entree en vanaf de studeerkamer in het hart van de woning kijk je uit op de tuin en het binnenerf. Het exterieur volgt spoedig!

Laat een reactie achter