Maaiveld weer op hoogte bij nieuwbouwproject ’t Nijenhuis

VANDERSALM-aim heeft twee nieuwbouwwoningen ontworpen op het landgoed ’t Nijenhuis nabij Heino. Het plaatsen van de de houtconstructie en dakopbouw namen slechts een week in beslag. Het grootste deel van de indeling zijn nu opgetrokken, evenals de buitenwanden van de woningen. Afgelopen week is het maaiveld opgehoogd. Nu is goed te zien in welke verhouding de twee volumes in het landschap komen te staan. De tuinmuren vangen het hoogteverschil van de oplopende es op en lopen als plinten door in de woning. Het straatwerk wordt straks in dezelfde steen opgetrokken. Op naar de kozijnen en de dak- en gevelbekleding!

Deze woningen zijn een onderdeel van een nieuwe erfinrichting voor dit boerenerf. In het kader van ‘rood voor rood’ zijn in het verleden een groot aantal schuren gesloopt waardoor er mogelijkheden ontstonden voor het toevoegen van twee woningen op deze locatie. Beide eenheden zijn ontworpen vanuit sobere lokale schuurtypologieën en vormen samen met het hoofdgebouw de omsluiting van het collectieve nieuwe erf. Beide woningen liggen gedeeltelijk verdiept aangelegd in de oplopende essenstructuur. De buitenruimte krijgt zo een helder kader waarachter het landschap ongerept blijft doorlopen. De hoofdvormen hebben een donker kleurenpallet waarbij gevelopeningen zijn opgenomen tussen de opgaande houten gevelbekleding. De twee inpandige woningbrede veranda’s maken het omringende landschap voor het wonen op deze locatie optimaal beleefbaar. (naar project)

Laat een reactie achter