Interieur van Karnebeekstraat Zwolle

In dit statige pand in de van Karnebeekstraat in Zwolle heeft VANDERSALM-aim een nieuw interieur ontworpen voor de begane grond van de woning. Deze woning is gebouwd aan het einde van de 19e eeuw (1879) en heeft een fraaie metselwerk voorgevel met natuurstenen elementen. Achter deze voorgevel gaan de voorkamer, ensuite en serre schuil die ieder een royale plafondhoogte hebben. Voor een groot deel waren deze kwaliteiten echter niet meer zichtbaar door bouwkundige aanpassingen uit het verleden. Er is een nieuw interieurontwerp gemaakt voor deze ruimtes om samenhang en hiërarchie aan te brengen en de allure van de begane grond te herstellen. Dit ontwerp bestaat uit een meubel wat doorloopt in de twee woongedeelten, een op dit meubel afgestemde parketvloer en een natuurstenen haard. Het meubel bestaat uit een basis met een lambrisering die alle storende elementen wegwerkt en voorziet in opbergruimte voor apparatuur en haardhout. Ter plekke van de voorgevel zijn op deze lambrisering boekenkasten geplaatst in de breedte van de penanten en zijn in de negge’s van de kasten de luiken teruggebracht die oorspronkelijk in de voorkamer van het pand aanwezig zijn geweest. De lijnvoering van de parketvloer is geheel op dit meubel aangepast en een gerenoveerde open haard, opgetrokken uit Belgisch zoetsteen, maakt het geheel af.

  • Project Interieur van Karnebeekstraat Zwolle
  • Omschrijving Interieurontwerp met maatwerk interieuronderdelen
  • Opdrachtgever Particulier
  • Jaar 2015