Parkweg Zwolle, van kantoor naar appartementen

Grenzend aan het uiterste zuidpunt van park Eekhout in Zwolle staat dit prachtige pand, gebouwd aan het begin van de vorige eeuw. Het pand met typische ’30 kwaliteiten verkeert aan de buitenzijde voor een groot deel in goede conditie. Echter aan de binnenzijde is het pand de afgelopen decennia gebruikt als kantoor waarbij er weinig van de oude allure in stand is gebleven. Nu de stichting die het pand in gebruik heeft gehad als kantoor deze plek heeft verlaten, hebben twee buurtbewoners besloten het pand aan te schaffen. De toekomstige eigenaren willen het pand opsplitsen in kleinere wooneenheden zodat mensen met ‘roots’ in deze buurt een plek kunnen krijgen. Dit gaat om situaties met een eenvoudige aangepaste woonwens. Denk hierbij aan een zoon/dochter met een minimale beperking of een oudere die in deze buurt woonachtig is geweest maar door familieomstandigheden genoodzaakt is kleiner te gaan wonen. Daarbij wordt de schrale terreininrichting opgewaardeerd naar een volwaardige tuin zodat er een prettige woonkwaliteit ontstaat voor dit hoekpand.

  • Project Parkweg Zwolle
  • Omschrijving Transformatie kantoor naar appartementen
  • Opdrachtgever n.n.b.
  • Jaar 2016