Verbouw en interieurontwerp villa Heemstede

VANDERSALM-aim heeft voor deze villa uit de jaren ’90 een interieurontwerp gemaakt tezamen met een bouwkundig ontwerp voor een aantal structurele ingrepen. Het belangrijkste uitgangspunt voor de nieuwe opzet is het maximaliseren van de connectie met de omliggende tuin. Deze tuin grenst aan de achterzijde aan een aftakking van de Leidsevaart en kijkt uit op de historische en monumentale buitenplaats van landgoed Ipenrode. Kamerhoge ranke aluminium puien vervangen het houten kozijnwerk van de laagbouw en een nieuwe open haard met natuurstenen schouw organiseert het gebruik van de verschillende functies van de woonkamer. Door het opdikken van de buitenwanden in een woningdiepe maatwerk kast, krijgt de woonruimte een helder leesbare tektonische eigenschap waarbij het dak als schijf nu komt te rusten op de muur en de schouw. Een rijke materialisering van verschillende maatwerk interieuronderdelen geven de ruimtes in huis hun eigen karakteristiek. Meer informatie volgt.

  • Project Villa Heemstede
  • Omschrijving Verbouwing en interieurontwerp
  • Opdrachtgever n.n.b.
  • Jaar 2015