Paviljoen en Botterwerf Vollenhove

Najaar 2018 heeft VANDERSALM-aim opdracht gekregen om voor camping ’t Akkertien in Vollenhove een paviljoen te ontwerpen voor een nieuw aan te legen stukje strand in het dijkgebied grenzend aan de westzijde van de camping. Vroeger heeft op deze locatie een recreatiestrand gelegen totdat de Flevopolder werd aangelegd. Het uitzicht over de Zuiderzee maakte toentertijd plaats voor een rivierenlandschap en raakte door de werkzaamheden in de polder vervuild met slib en bagger en verloor daarmee de status als prettige recreatiegebied. Vanuit ’t Akkertien ligt er nu de ambitie om deze plek weer opnieuw leven in te blazen middels een klein strand met horecagelegenheid, een haventje en een Botterwerf. De Botterwerf valt onder het gezag van Stichting ’t Venose Skutien die middels deze plek de cultuurhistorie van de Botter willen borgen. De locatie heeft een prachtige ligging en vertegenwoordigd in de bocht van het kanaal een markant punt in de kadestructuur richting de haven van Vollenhove. Het belangrijkste uitgangspunt bij deze opgave is om de architectuur samen met het bestaande en nieuw aan te leggen landschap in gezamenlijkheid te ontwerpen. Meer informatie volgt.

  • Project Paviljoen en Botterwerf Vollenhove
  • Omschrijving nieuwbouw van een paviljoen, haven en Botterwerf
  • Opdrachtgever Camping 't Akkertien - 't Venose Skutien
  • Jaar 2018