Best of Class – Architectuur & Dood

Best of Class_poster

Afstudeerproject ‘Aarden; een Tussenthuis voor de laatste levensfase – een plek om te sterven in de stad’ is geselecteerd door het Nederlands Uitvaartmuseum voor de expositie Best of Class; een tentoonstelling over architectuur en de dood.

“De belangstelling voor alles wat te maken heeft met de dood is groot. De uitvaartcultuur is in beweging, maar geldt dat ook voor de bijbehorende architectuur? Museum Tot Zover
toont een aantal innovatieve architectonische concepten die een frisse blik werpen op onze omgang met de dood in ruimtelijke context. Pas afgestudeerde architecten en ontwerpers van verschillende opleidingen zoeken grenzen op en plaatsen hospice, crematorium en begraafplaats midden in de samenleving.

Met Best of Class biedt Museum Tot Zover een podium aan jong talent, aan studenten op het gebied van kunst, design, architectuur en communicatie. De intentie is aanwezig om Best of Class jaarlijks terug te laten keren met een wisselend thema. Voor de pas afgestudeerde ontwerpers is het een bijzondere gelegenheid om hun werk in een museale setting te tonen.  Voor Tot Zover is het interessant om te kijken welke creatieve oplossingen en mogelijkheden er zijn binnen de uitvaartcultuur. Welke visie op de dood hebben nieuwe generaties?”

De presentatie is te zien van 7 juni tot en met 30 oktober 2016 op begraafplaats De Nieuwe Ooster aan de Kruisstraat 124 te Amsterdam.

 

< Terug naar nieuws