Feestelijke opening Project Chemotherapie Buiten

Afgelopen maandag is op een feestelijke wijze de opening gevierd van het paviljoen voor Project Chemotherapie Buiten. Pia Dijkstra heeft samen met een vijftal patiënten van de afdeling oncologie het paviljoen officieel geopend. De daaropvolgende dag is er voor belangstellenden van 11:00 – 16:00 een open dag geweest om het paviljoen te bezoeken op het terrein van Tergooi Ziekenhuizen in Hilversum. Het paviljoen is een houtstructuur ingebed in een aarden wal die voorziet in een zevental zitplekken waar patiënten van de afdeling Oncologie in de buitenlucht hun chemotherapie kunnen ondergaan. Het idee om de landschappelijke kwaliteiten van het ziekenhuis te gebruiken komt van Oncoloog Pieter van den berg. Vanuit het principe Healing Environment wordt er op deze wijze getracht het behandelingsproces voor de kwaliteit van leven van de patiënt aangenamer te maken. Om dit te toetsen is er tevens onderzoek gekoppeld aan het project om deze uitgangspunten wetenschappelijk te kunnen onderzoeken.

De houtstructuur is gemaakt door Assinkhout uit Rietmolen, het speciale Active glas is geleverd door D&O Bouwglas uit Franeker en het maatwerk meubilair heeft Houtactief uit Zwolle gamaakt. Imtech heeft voorzien in de technische aansluiting van het paviljoen naar het ziekenhuis en Fred Booy, beplantingsdeskundige, heeft het beplantingsplan ontworpen en dit samen met ZVS geplaatst.

Dit beplantingsplan voorziet buiten de esthetiek ook in voedsel voor vogels, vlinders en insecten. Op verschillende plekken in de houtstructuur zijn bestelgelegenheden opgenomen voor deze dieren zodat het paviljoen niet alleen een plek is voor mensen, maar ook voor dieren. Zo wordt er op bescheiden wijze een koppeling gemaakt met het aangrenzend Goois Natuurreservaat.

Het paviljoen wordt nationaal en internationaal scherp gevolgd door het pionierskarakter van het project.

< Terug naar nieuws