Grootscheepse verbouwing Rijksmonument Havelte in afrondende fase

VANDERSALM-boa is in samenwerking met VANDERSALM-aim gevraagd voor het maken van een plan om deze boerderij in Havelte (Rijksmonument uit de 17e eeuw) middels een splitsing bewoonbaar te maken voor twee gezinnen en het terrein uit te bereiden met een schuur/veranda. Zo langzamerhand komt het einde van de werkzaamheden in zicht. De laatste weken is er met veel liefde en aandacht gewerkt aan de afronding van het interieur van het ‘voorhuis’ en het ‘achterhuis’. Het voorhuis is inmiddels alweer enige tijd bewoond, in het achterhuis volgen de laatste werkzaamheden voor de maatwerk keuken en maatwerk interieurelementen. De eerste meubels zijn inmiddels gearriveerd, de lampen zijn opgehangen en zo langzamerhand begint de sfeer te ontstaan die er anderhalf jaar geleden voor ogen was toen dit deel van de boerderij nog enkel bestond uit hout en riet…

Aan de buitenzijde is de kopgevel is inmiddels voorzien van glazen stroken die zijn opgenomen in het potdekselwerk van de houten geveldelen. In combinatie met de kamerbrede schuifpui in de achtergevel van de boerderij geeft deze structuur een hele bijzondere lichtinval en atmosfeer in het woonvertrek van het achterhuis. Het straatwerk rondom de boerderij wordt aangevuld met oude klinkers en het achterterrein wordt aangevuld met grond en tuinaarde zodat de tuin voor de zomer weer in het groen staat.

De schuur is inmiddels ook bijna gereed voor gebruik. De glazen voorzetgevel is in werking en de laatste hand wordt gelegd aan de afwerking van het interieur. De veranda, welke als panorama uitkijkt over het korenveld, is straks voorzien van een haard en keuken. Voor een groot deel van het jaar is dit straks een plek om te kunnen genieten van deze prachtige locatie met bijbehorend uitzicht. Er is al ontzettend hard gewerkt, maar nu op naar de laatste loodjes!

 

 

< Terug naar nieuws