Project Chemotherapie Buiten gepubliceerd in Architectenweb Magazine thema Zorg

Publicatie_Architectenweb Magazine_160122

Publicatie_Architectenweb Magazine_160122

In de januari edite van Architectenweb Magazine met het overkoepelende thema zorg, is Project Chemotherapie Buiten gepubliceerd als toonbeeld voor zorg vanuit het principe ‘Healing Environment’. In een oplage van 7500 stuks wordt dit magazine verspreid onder verschillende bedrijven in de architectenbranche. Een mooie begeleidende tekst vanuit de redactie;

“Midden in de natuur.

De introductie van natuurlijke elementen in het interieur heeft een bewezen helende werking. In zijn Hilversumse vestiging is het Tergooi Ziekenhuis een stap verder gegaan en kunnen kankerpatiënten nu ook echt in de natuur hun chemokuur ondergaan. Het houten paviljoen dat hiervoor is gerealiseerd, heeft architect Bart van der Salm gebaseerd op het ruimtelijke principe van de strandstoel. Aan zijn achterzijde is het paviljoen ingebed in een aarden wal. Door de waaiervorm heeft iedere patiënt het gevoel in zijn eigen landschapskamer te zitten.  Healing environment to the max. – Foto Milad Pallesh”

Voor de digitale versie van dit themanummer kunt u klikken op deze link. Voor overige publicatie over het werk van VANDERSALM-aim kunt u kijken op de pagina nominaties / publicaties. Dank aan de redactie van Architectenweb Magazine voor het realiseren van deze publicatie.

< Terug naar nieuws