Stichting Dingspilhuus gaat verder met combinatie VANDERSALM

Bestaande situatie van het Dingspilhuus te Diever (beeld VANDERSALM-aim)

Bestaande situatie van het Dingspilhuus te Diever (beeld VANDERSALM-aim)

De bureaucombinatie VANDERSALM-boa en VANDERSALM-aim heeft de visiepresentatie gewonnen voor de realisatie van het nieuwe Dingspilhuus te Diever. Dit nieuwe complex wordt een vervanging voor het bestaande Dingspilhuus en bestaat uit een sporthal en een aangrenzend multifunctioneel complex. Hieronder staat het persbericht wat afgelopen weekend door verschillende media is gepubliceerd:

“Stichting Dingspilhuus gaat in het traject naar het definitief ontwerp verder met bouwkundig ontwerp- en adviesbureau VANDERSALM uit Dwingeloo in samenwerking met VANDERSALM architectuur, interieurarchitectuur en maquetteatelier uit Zwolle. Alfred Schoenmaker, voorzitter stichting Dingspilhuus: “Als stichtingsbestuur hebben we voorkeur voor nieuwbouw. Daarom hebben we ervoor gekozen om in het traject naar het definitief ontwerp vier architecten te vragen zich te presenteren en aan te geven of zij mogelijkheden zien voor nieuwbouw van zowel het dorpshuis als de spelhal. Uit deze presentaties kwamen het plan en verhaal van VANDERSALM als beste naar voren”.

De komende periode gaat de combinatie van deze twee bureaus aan de slag met het voorlopig ontwerp. De opmerkingen en wensen die zijn geuit tijdens de informatieavond en in gesprekken met gebruikers worden zoveel mogelijk meegenomen in het voorlopig ontwerp. Meer informatie hierover volgt in de eerstvolgende nieuwsbrief van de Stichting Dingspilhuus en de gemeente. Deze wordt huis-aan-huis verspreid in het dorp.

Eind vorig jaar heeft het college van de gemeente Westerveld ingestemd met het Programma van Eisen voor de (ver)bouw van het Dingspilhuus en zijn gemeenteraadsleden, gebruikers en inwoners van Diever hierover geïnformeerd tijdens een informatieavond. Het definitieve ontwerp voor het Dingspilhuus zal uiteindelijk ter vaststelling worden aangeboden aan de gemeenteraad.”

< Terug naar nieuws