Wielersponsortocht voor paviljoen Project Chemotherapie Buiten

Zondag 29 maart zijn meer dan 500 wielrenners gestart aan de sponsorfietstocht voor het Paviljoen van Project Chemotherapie Buiten. De tocht werd onder het toeziend oog van Burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes en actrice Tjitske Reidinga gestart waarna renners een parcours af konden leggen van 30, 60 en 100 kilometer.

Directeur van de KNWU en patiënt in Tergooi, Huib Kloosterhuis: ‘Deze toertocht is een bijzondere gelegenheid om je in te zetten voor een heel concreet en bijzonder idee: de chemotuin. Ik ben ervan overtuigd dat veel patiënten hier ondanks hun ziekte een prettigere beleving van hun behandeling zullen hebben. Ik ervaar het als een eer én verplichting om mij in te zetten voor Tergooi, de ondersteuning van artsen en verpleging en natuurlijk de realisatie van de chemotuin. Ik nodig iedereen daarom uit met mij mee te fietsen in deze bijzondere toertocht.’

De sponsortocht heeft een bedrag van bijna 40.000,- opgehaald. Halverwege april gaan de eerste bouwwerkzaamheden voor het paviljoen starten.

 

 

< Terug naar nieuws