Project Chemotherapie Buiten

Dit paviljoen is in opdracht van Tergooi Hilversum ontworpen voor patiënten om chemotherapie te kunnen ontvangen in de tuin van het ziekenhuis. De houten structuur is opgezet vanuit de typologie van een strandstoel; een archetype om plek te kunnen maken in het landschap zonder beschutting te verliezen. Zitplekken liggen ingekapseld tussen een aarden wal waarbij de eigenschappen van het landschap zorgen voor de benodigde privacy. Het paviljoen en het nieuwe landschap bieden tevens mogelijkheden voor de omliggende flora en fauna van het Goois Natuurreservaat om een ‘thuis’ te vinden. Dit is o.a. gerealiseerd door verschillende nestkasten en vlinderhotels op te nemen in de houten structuur en door beplanting aan te leggen die de biodiversiteit van het terrein vergroot. (fotografie Milad Pallesh)
uitgebreide informatie (uitgebreide informatie)

  • Project: Project Chemotherapie Buiten
  • Omschrijving: Paviljoen voor chemotherapie in de tuin van Tergooi Hilversum
  • Opdrachtgever: Tergooi Hilversum
  • Jaar: 2014