Project ’t Nijenhuis boven de grond!

VANDERSALM-aim heeft twee nieuwbouwwoningen ontworpen op het landgoed ’t Nijenhuis nabij Heino. De afgelopen weken zijn de verschillende onderdelen van de fundering afgerond en kan er gestart worden met de opbouw van de volumes. Aangezien de C&C houtconstructie nog even op zich laat wachten zijn de uitvoerende partijen gestart met de schuur. De contour wordt al zichtbaar en de grote gaten ter plekke van de vensters geven een mooie ‘amuse’ op het uitzicht wat straks komen gaat.

Deze woningen zijn een onderdeel van een nieuwe erfinrichting voor dit boerenerf. In het kader van ‘rood voor rood’ zijn in het verleden een groot aantal schuren gesloopt waardoor er mogelijkheden ontstonden voor het toevoegen van twee woningen op deze locatie. Beide eenheden zijn ontworpen vanuit sobere lokale schuurtypologieën en vormen samen met het hoofdgebouw de omsluiting van het collectieve nieuwe erf. Beide woningen liggen gedeeltelijk verdiept aangelegd in de oplopende essenstructuur. De buitenruimte krijgt zo een helder kader waarna het landschap ongerept blijft doorlopen. De hoofdvormen hebben een donker kleurenpallet waarbij gevelopeningen zijn opgenomen achter de opgaande lattenstructuur.  De twee inpandige woningbrede veranda’s maken het omringende landschap voor het wonen op deze locatie optimaal beleefbaar. (naar project)

Laat een reactie achter